Har du sikret dit hjem, når du tager på ferie?

Hvis ikke, så læs her hvad du kan gøre for at undgå ubudne gæster! – Og der er al mulig grund til at læse videre, for Eurostat (EU’s statistik organisation) opgjorde tallene for 2010, hvor Danmark indtog en 1.plads for at have flest indbrud. Sammenligner man tallene i forhold til indbyggertal, er der lang vej ned til Tyskland og Sverige, som henholdsvis har 148 og 202 indbrud pr. 100.000 indbyggere. Danmark har 809 indbrud pr. 100.000 indbyggere!

Her er nogle gode råd til hvordan du kan nedsætte risikoen for indbrud, mens du nyder livet under sydens sol med familien.

Sikre døre og vinduer

I over 30 % procent af tilfældene vælger tyvene at komme ind gennem et vindue, hvis du bor i hus. Bor du i lejlighed, er det næsten 50 % af tilfældene de vælger hoveddøren. Derfor er der al mulig grund til at tjekke døre og vinduer. Montér evt. stærkere beslag på vinduer, som giver tyven ekstra besvær med at komme ind.
Skal du alligevel have nye vinduer og døre, så invester i nogle med indvendige låse, som besværliggøre tyvens adgang til dit hus.

Mon der er nogen hjemme?

Aftal med naboen at de parkere i din indkørsel, tjekker postkassen eller lad dem trække gardiner for og fra. Denne form for nabohjælp er en god investering for alle parter, fordi du naturligt også vil holde øje med naboens hus. Derudover ved du også at, mens du nyder sydens sol, så er der nogen der passer på dit hus.

Lad opvasken stå, stil cykler i indkørslen og lad radioen spille, så det ser ud som om du stadig er hjemme.

Er naboen også på ferie?

Hvis naboen også er på ferie, er der stadig råd at hente – i alle prisklasser. Du kan f.eks. købe en timer, som styre hvornår lyset tændes og slukkes. En anden løsning er at få en elektriker til at installerer i alarmsystem.
Der findes et større udvalg i dag inden for alarmer. Nogle kan sende dig en sms. Andre kalder direkte til vagtcentralen. Derfor er det en god ide at søge råd og vejledning hos din autoriserede el installatør, så du kan få netop det system der passer til dit behov.

Sociale medier
Hvor fristende det end er at ligge feriebillederne op på de sociale medier, så lad være og vent til du er hjemme igen. Tyvene er nemlig også blevet moderne og søger på de sociale medier efter tomme huse, hvor de frit kan slå til.

Vi ønsker jer en rigtig god og sikker ferie her fra Broby EL!