Skip to the content

Luft til vand varmepumpe: Opnå bedre indeklima og stor energibesparelse.

Hos Broby El forhandler vi nogle af de mest effektive og støjsvage luft til vand varmepumper på markedet. De er alle kendt for høj kvalitet og en lang levetid. En ny varmepumpe fra Panasonic, Metro Term eller Mitsubishi giver dig en stor energibesparelse og en meget miljørigtig varmekilde, særligt set i forhold til ældre oliefyr, gasfyr eller ren elvarme.

Kontakt os for et tilbud 

Broby El er godkendt VE-installatør

Broby El er godkendt VE-installatør

Det er i dag et krav, at din luft til vand varmepumpeinstallation bliver udført af en godkendt VE-Installatør. Det er din garanti for en installation der altid lever op til Energistyrelsens skrappe krav.

Vi lever af glade Fynske kunder.
Vi servicerer hver dag mange fynske familier og virksomheder og sætter en stor ære i at udføre vores arbejde så godt som overhovedet muligt.

Dygtige fagfolk der kan sit kram.
At få installeret en ny varmepumpe handler meget om at have tillid til det firma, du vælger. Vores folk er dygtige, veluddannede og vellidte af vores kunder. Det er din garanti og tryghed for god service og veludført arbejde.

Hos os er hjælpen altid tæt på.
Broby El holder til i Brobyværk helt centralt beliggende på Fyn. Derfor er vi altid tæt på vores kunder og kan hurtigt komme ud, hvis du har behov for et besøg. Vi er kun et telefonopkald væk.

Hvorfor vælge en luft til vand varmepumpe?

Hvorfor vælge en luft til vand varmepumpe?

Hvis du bor i områder uden fjernvarme, er en luft til vand varmepumpe i dag en meget populær varmeløsning. Du kan bruge varmepumpen som din eneste energikilde, hvor den laver varme til radiatorer og gulvvarme samt laver varmt brugsvand. Du kan også kombinere den med bl.a. solvarme eller solceller. Luft til vand varmepumper er i dag moderne teknologi, der giver dig og din familie maximal komfort og et minimalt energiforbrug.

Hvor det for 6-7 år siden var jordvarme, der var den mest populære løsning, er det i dag luft til vand varmepumper, der bliver solgt flest af på det danske marked. Og det er der flere gode grunde til. For det første undgår du at skulle grave jordvarmeslanger ned i din have, og for det andet får du en væsentligt billigere installation, fordi den ikke er så tidskrævende. Det vil sige, at den samlede investering bliver billigere.

Fordele med en luft til vand varmepumpe.

  • Miljørigtig varme
  • Spar op til 50% på varmeregningen
  • Driftssikker og lang levetid
  • Nem og hurtig installation.
  • Billigere løsning end et jordvarmeanlæg
  • Lydsvag
  • Producerer billig varme til radiatorer, gulvvarme og brugsvand
  • Egner sig til både boligen og sommerhuset

Broby El installerer og servicerer luft til vand varmepumper på hele Fyn.

Hos Broby el har vi stor erfaring i varmepumper og installerer og servicerer hvert år mange luft til vand varmepumper på Fyn. Hos os får du faglig rådgivning af professionelle fagfolk, der har prøvet det mange gange før. At være et lokalt elfirma forpligter, og vi går rigtigt langt for at give vores kunder den allerbedste service. Det giver dig en tryghed at handle lokalt, og hos os er du sikker på, at den kompetente hjælp altid er tæt på.

FAQ

Når vi skal beregne, hvad en luft til vand varmepumpe koster, er der flere ting, du skal have styr på. Hvor mange kvadratmeter er jeres hus? Hvor mange mennesker er der i husstanden? Hvor stort er jeres elforbrug? Hvor godt er jeres hus isoleret? Når du har det på plads, kan vi lave en beregning på prisen på en installation af et varmepumpeanlæg. Men som regel ligger prisen fra 80.000 -110.000 kr. for et normalt hus.

Det er vigtigt, at du vælger en varmepumpe, der passer til din bolig og dit behov for varme og varmt brugsvand. Ydelsen på din luft til vand varmepumpe måles i kW (kilowatt), og ydelsen vil typisk ligge på 7-12 kW. Det er vigtigt, at du får en fagmands vurdering, sådan at dit anlæg bliver dimensioneret korrekt.

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at den omdanner luftens energi til varme til brug i radiatorer, gulvvarme samt varmt brugsvand. Varmepumpen er opbygget med en ude del og en inde del der typisk er placeret i et bryggers, kælder eller udhus. Varmepumper fra Panasonic, Metro Term og Mitsubishi er udviklet til det danske klima og er effektive helt ned til 20-25 graders frost. Selv om varmepumpen bruger el til sin egen drift laver den ca. 5 kW ud af hver kW den bruger. 

Normalt vil du få en samlet pris på en luft til vand varmepumpe inkl. montering. Men i forhold til f.eks. jordvarme er selve monteringen ikke så tidskrævende og derfor meget billigere. Typisk vil det tage en montør 2 arbejdsdage for at udføre selve installationen, og derefter er det kun at nyde din nye varmekilde og den store besparelse på din varmeregning. Du kan altid kontakte os for en pris.

Hvis du allerede kender din varmeudgift, vil du typisk kunne halvere dine varmeudgifter i forhold til et ældre olie- eller gasfyr. Varmepumpen forbruger selv en lille smule el til sin egen drift, men samlet set kan den lave 1 kW el om til ca. 5 kW varme. Så hvis du går fra at bruge ren elvarme til din opvarmning, vil der være store besparelser at hente.

Fordelene ved en luft/vand varmepumpe er, at du får en billigere installation og dermed en samlet lavere pris. Der er heller ikke behov for en stor have til jordvarmeslanger, og du slipper for, at din have skal graves op. De 2 varmepumpetyper er meget ens i ydelser og effektivitet. Ulempen er, at du skal have placeret udedelen, det slipper du for ved at vælge et jordvarmeanlæg.

En ny Metro Term, Mitsubishi eller Panasonic luft til vand varmepumpe er en rigtig god investering både for din pengepung og for miljøet. Hvis du i forvejen har f.eks. et ældre olie- eller gasfyr, vil du normalt kunne tjene investeringen hjem på 5-8 år. Men det er altid en god ide at få en fagmand ud for en mere præcis vurdering, for det kommer meget an på den varmekilde I har i dag og jeres husstands varmebehov mv. 

Ja, det kan du som udgangspunkt godt. Når din primære varmekilde er en varmepumpe, og dit samlede elforbrug kommer over 4000 kWh, kan du normalt få en reduktion i den elpris du betaler til dit elselskab. På den måde bliver din samlede elregning mindre. Hvor stor en rabat, du kan få, ændrer sig løbende, så tag fat i dit elselskab, hvis du vil vide mere.

Bestil et lovpligtigt årligt eftersyn

Som du sikkert ved, skal din varmepumpe have et lovpligtigt årligt eftersyn. Vi har dygtige servicemontører, der kører på Fyn og kan sørge for, at din varmepumpe altid er i topform.  Vi laver service og eftersyn på alle mærker i luft til vand varmepumper.

Få et uforpligtende tilbud af din lokale autoriserede fagmand.

Går du med tanker om en ny luft til vand varmepumpe, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan hjælpe dig med rådgivning, tilbudsgivning, installation og efterfølgende service og eftersyn.

Vi sørger for, at din varmepumpe bliver dimensioneret korrekt, sådan at den passer til jeres husstand og forbrug. Med os på holdet sikrer du dig, at du får en varmepumpe med en lang levetid og optimal driftsøkonomi. 

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud!

 

Kontakt os

Ring til os på tlf. 62 63 13 34

så tager vi en snak om opgaven og giver dig et tilbud, hvis du ønsker det.